Zúčastnili sme sa 3-b Šidlovskej 133-ky

14.09.2015 | Aktuality

V sobotu sme sa zúčastnili 3-b Šidlovskej 133-ky, pretekov v behu po schodoch o Pohár Prešovského Večerníka, ktoré stmeľujú komunitu Šidlovčanov už sedem rokov. V sobotu sme sa zúčastnili 3-b Šidlovskej 133-ky, pretekov v behu po schodoch o Pohár Prešovského Večerníka, ktoré stmeľuje komunitu Šidlovčanov už sedem rokov. 

V prvom rade je dôležité podotknúť, že nás táto spolupráca s OZ Šidlovec a Jankom Miroľom veľmi potešila. Rozhodli sme sa aj my prispieť k tejto udalosti svojou troškou – pre deti sme si pripravili maľovanie na tvár, ale aj DIY výrobu, resp. ozdobu vlastného trička. Po počiatočných ostýchavo-rozpačitých „obzeračkách“ sa deti pomaly osmelili a vďaka šikovným rukám dvoch umelcov – našej animátorky Dominiky a výtvarníka Vlada Semana sa menili na mačiatka, spidermanov či morské víly. Niektorí odvážnejší chlapci prišli aj s vlastnými nápadmi, a tak Vlado nakreslil 3 chlapcom na líčka jazvy „akoby sa spolu pobili“.
Deti sa tešili aj svojim vlastným maľbám na tričkách, najviac ich zaujímali farby, ktoré svietia v tme. Vedľa úsmevných, roztrasenou detskou rukou nakreslených obrázkov kvetiniek či slniečka sa výrazne vynímalo tričko s motívom nočného sídliska, ktorého autorka by iste mala porozmýšľať nad prihláškou do niektorej z prešovských ZUŠ-iek.

Bolo to príjemné popoludnie, ktoré nám dodalo veľa pozitívnej energie. My, naše klientky a ich deti sme sa stali „obyvateľmi Šidlovca“. Sobota nám dala nádej, že takto harmonicky a bez konfliktov dokážeme od teraz vedľa seba fungovať. Už sa na to tešíme! 


foto: Šimon Puchala